Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

DKNY!

Η Donna Karan γεννήθηκε με το όνομα Donna Faske στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα της ήταν μοντέλο και ο πατέρας της, έμπορος ψιλικών. Η Donna σπούδασε στη Parsons School of Design τής Νέας Υόρκης απ' όπου προήλθαν μεγάλα ονόματα τού χώρου τής μόδας, όπως οι Tom Ford και Marc Jacobs. Στην αρχή της καριέρας της, η Donna συνεργάστηκε με την Anne Klein η οποία, τον καιρό εκείνο ήταν μίας αρκετά γνωστή Αμερικανίδα σχεδιάστρια. Με το θάνατο τής Anne, η Donna κατέστη στην κεφαλή τής σχεδιαστικής της ομάδας μέχρι το 1989.

Η επωνυμία
Η Donna παντρεύτηκε τον Mark Karan το 1974, όμως ο γάμος τους λύθηκε, και αργότερα παντρεύτηκε τον Steven Weiss. Ο Steven την υποστήριξε στο ξεκίνημα τής δικής της επωνυμίας, DKNY, το 1984. Το 1996, η DKNY εισήχθη στο χρηματιστήριο και το 2001, αγοράστηκε από τον Louis Vuitton.

Ενίοτε, στόχος τής Donna υπήρξε ο συνδυασμός άνεσης και πολυτέλειας στα ρούχα και τα αξεσουάρ της. Αυτά πρέπει να είναι πρακτικά και να μιλάνε από μόνα τους. Πιστεύει ότι κάθε σχέδιο που δημιουργεί ξεκινά και τελειώνει με το σώμα. Τα ρολόγια τής Donna Karan θεωρούνται διαχρονικά. Η Donna Karan παραμένει, μέχρι και σήμερα, ενεργή ως πρόεδρος και σχεδιαστής στη DKNY.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου