Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΜΟΡΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ακµή. Το καλοκαίρι δεν χρειάζεστε «βαριά» ενυδάτωση για να καταπολεµήσετε την ακµή. Προτιµήστε ένα προϊόν oil-free, καλύτερα σε µορφή λοσιόν. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα αντηλιακό µε χρώµα, το οποίο καλύπτει τα σπυράκια δίχως την ανάγκη για πρόσθετο µέικ απ.

Βαµµένα µαλλιά. Οσο πιο «ξένο» είναι το χρώµα σε σύγκριση µε το φυσικό σας τόσο πιο δύσκολο είναι να το διατηρήσετε το καλοκαίρι. Αν κολυµπάτε σε πισίνα και βάφετε τα µαλλιά σας ξανθά, φροντίστε πριν βουτήξετε να τα έχετε βρέξει µε νερό και να τα έχετε περάσει µε κοντίσιονερ, .. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποκτήσουν µια... πράσινη χροιά λόγω του χλωρίου! Μη λούζεστε περισσότερο συχνά απ’ όσο πρέπει, αν έχετε ανταύγειες, διότι τα καθαριστικά των σαµπουάν ξεθωριάζουν το χρώµα.  Γλουτοί. Βάλτε στη ζωή σας την ποδηλασία. Κατά γενική οµολογία, οι ποδηλάτες έχουν τους ωραιότερους γλουτούς, καθώς η κίνηση που κάνουµε όταν πατάµε τα πεντάλ τούς γυµνάζουν τέλεια. Πολύ καλή ιδέα είναι επίσης να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες µε τα πόδια καθώς και να κάνετε µασάζ στους µηρούς και στους γλουτούς σας για να τονώνετε την κυκλοφορία του αίµατος.

Δείκτης προστασίας. Να προτιµάτε αντηλιακά ευρέος φάσµατος (να προστατεύουν από τη UVA και από τη UVB ακτινοβολία) µε υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά να µην τα θεωρείτε άλλοθι για να κάθεστε µε τις ώρες στον ήλιο,... Αν ιδρώσετε ή κολυµπήσετε, πρέπει να ξαναβάλετε αντηλιακό. Να το χρησιµοποιείτε ακόµα κι όταν έχει συννεφιά (το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου διαπερνά τα σύννεφα). Ελέγξτε επίσης το περσινό αντηλιακό σας: αν έχει ηµεροµηνία λήξεως, µην την υπερβείτε. Αν όµως δεν έχει, να θυµάστε πως τα δραστικά συστατικά των αντηλιακών αντέχουν για τρία χρόνια. 7
. .H ενυδάτωση µε κρέµα θα πρέπει να γίνεται µισή ώρα πριν από τη χρήση του αντηλιακού. Το σώµα θα πρέπει να ενυδατώνεται έπειτα από κάθε ντους και να δίνεται ιδιαίτερη έµφαση σε γάµπες, χέρια και πλάτη που έχουν αυξηµένες ανάγκες το καλοκαίρι. Για να είστε βέβαιοι πως θα ενυδατωθεί καλά το δέρµα σας, προτιµήστε προϊόντα που περιέχουν υδρόφιλα µόρια, όπως η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώµη, το cupuacu butter, η αλόη και η πανθενόλη. Να προτιµάτε τις ενυδατικές λοσιόν για το καλοκαίρι (είναι πιο ελαφριές απ’ ό,τι οι κρέµες).

Ζέστη. Δροσίστε το πρόσωπό σας ψεκάζοντάς το µε µείγµα τονωτικής λοσιόν και νερού – µε αυτόν τον τρόπο θα του προσδίδετε και λάµψη. Δροσίστε το σώµα σας τρίβοντας µε κυκλικές κινήσεις παγάκια στο εσωτερικό των καρπών και στους πήχεις σας έως το µέσα µέρος των αγκώνων (µην αφήσετε σταθερό τον πάγο πάνω σε ένα σηµείο της επιδερµίδας σας, µπορεί να σας προκαλέσει έγκαυµα).
.Ηλιοθεραπεία. Δερµατικές βλάβες προκαλεί και η υπεριώδης ακτινοβολία που αντανακλάται από λείες επιφάνειες όπως το νερό και η άµµος (αυτός είναι ο λόγος που µαυρίζουν ακόµα και όσοι κάθονται µονίµως σε σκιερό µέρος). H αντανάκλαση κυµαίνεται από το 50% έως το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας, αναλόγως µε τη γωνία των ακτίνων στην επιφάνεια της γης αλλά και το πόσο κοντά στην επιφάνεια ανάκλασης κάθεστε.

Θάλασσα. Το θαλασσινό νερό ξεραίνει το δέρµα, γι’ αυτό είναι εντελώς λάθος η άποψη «µένω µε το αλάτι για να ψηθεί το δέρµα µου». Αµέσως µόλις βγείτε από τη θάλασσα πρέπει να ξεπλένεστε. Το θαλασσινό νερό όµως ασκεί αναπλαστική δράση στο δέρµα, οπότε συµβάλλει στην ταχύτερη επούλωση µικροτραυµάτων αλλά και της ακµής (σε συνδυασµό βέβαια µε τον ήλιο). Ακόµη, το ιώδιο που περιέχει κάνει πολύ καλό στα νύχια (χεριών και ποδιών), γι’ αυτό και είναι καλύτερα να µένουν άβαφα το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου