Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Mόδα άνοιξη-καλοκαίρι 2012 απο τον οίκο PRADA!

Γεια σε όλους! Για αυτή την εβδομάδα σας έχω ετοιμάσει θέμα με την μόδα του οίκου PRADA.

Τα χρώματα φέτος είναι έντονα και τολμηρά!
Τολμήστε φέτος το κόκκινο,πράσινο,κίτρινο,πορτοκαλί,μπλέ,ρόζ αλλά και το άσπρο!



Πληροφορίες 
Η Μuccia Prada (Ιταλίδα) κληρονόμησε τον οίκο Prada από τον παππού της Mario Prada και έχει καταφέρει μαζί με τον άντρα της να κάνει τον οίκο μία μικρή αυτοκρατορία και να είναι η ίδια εδώ κι αρκετά χρόνια στην λίστα του Forbes μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου. Η ίδια σαφέστατα επηρεασμένη από την Elsa Schiaparelli φαίνεται να απολαμβάνει την έκθεση "διάλογο" μεταξύ των δικών τς δημιουργιών αλλά και της ιστορικής σχεδιάστρια.


Η αρχή της ιστορίας
Το πρώτο κατάστημα της οικογένειας Prada ανάγεται στο μακρινό 1913, όταν ο παππούς Mario κι ο αδελφός του, Martino, το ανοίγουν στην περίφημη στοά Vittorio Emanuele. Πωλούν βαλίτσες, μπαούλα, νεσεσέρ και βραδινές τσάντες, όλα από υπέροχα, μαλακά δέρματα. Στην πελατεία τους συγκαταλέγεται και η ιταλική βασιλική οικογένεια. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κανείς από τους εύπορους θαμώνες του θεάτρου της Σκάλας, που γειτονεύει με τη στοά Vittorio Emanuele, δεν χάνει την ευκαιρία να περάσει να δει τι καινούριο προτείνουν οι αδελφοί Prada. Μεταξύ 1930-1940, όχι μόνον κάνουν χρυσές δουλειές, αλλά βοηθούν και τον αντιφασιστικό αγώνα δημιουργώντας βαλίτσες με διπλό πάτο, στις οποίες κρύβονται σημαντικά πολιτικά έγγραφα που έρχονται από το Λονδίνο και το Παρίσι.
Στα χρόνια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και σε αυτά που ακολούθησαν, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Παρά τον βομβαρδισμό της στοάς, το κατάστημα «αντιστέκεται» ενώ το 1958, μετά τον θάνατο του παππού Mario, περιέρχεται στα χέρια των δύο κοριτσιών του.
Οι δουλειές δεν πηγαίνουν καλά όπως προπολεμικά, αλλά η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον αρχίζει να διαφαίνεται. Στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, η νεαρή Miuccia κάνει την επεισοδιακή είσοδό της στην οικογενειακή επιχείρηση. Η γνωριμία της με τον Patrizio Bertelli αποβαίνει καθοριστική. Ανήκει επαγγελματικά στον ίδιο χώρο και συμμερίζεται το πάθος της. Το χρονικό ορόσημο της νέας εποχής του οίκου ήταν το 1983, όταν ξεκινάει η παραγωγή υποδημάτων και ανοίγει το δεύτερο μιλανέζικο κατάστημα στη Via Spiga. Ο Patrizio την ενθαρρύνει συνεχώς να διευρύνει τους ορίζοντές της, πέρα από τις αριστοκρατικές οδούς του Μιλάνου και σύντομα έρχονται τα ποθητά αποτελέσματα: Το τρίτο κατάστημα ανοίγει λίγο μακρύτερα, στη Νέα Υόρκη, το 1986. Το 1987 η Miuccia παντρεύεται τον Patrizio ντυμένη στο πράσινο militair, χρώμα που χαρακτήριζε ανέκαθεν τον οίκο Prada. Εναν χρόνο αργότερα, στα 40 της, η Miuccia θα γίνει μητέρα. Την ίδια χρονιά, η κολεξιόν Prada κάνει την είσοδό της στις μιλανέζικες πασαρέλες. Ακολουθεί περίοδος μεγάλης ακμής, γίνεται για δεύτερη φορά μητέρα και κερδίζει πολλά χρήματα. Το 1993 γεννιέται μια νέα γραμμή, η Miu Miu, που περιλαμβάνει όχι μόνον τσάντες και παπούτσια αλλά και ρούχα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Prada ξανοίγεται και στα λημέρια της ανδρικής μόδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου