Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κομψη στα χρονια της κρισης

Μήπως έχεις πέσει ψυχολογικά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας αφού δεν έχεις χρήματα για ψώνια; Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να οργανώσεις σωστά τη γκαρνταρόμπα σου για να είσαι πάντα στη μόδα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!
Ξεκαθάρισε τα ρούχα σου: βρες τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου και κράτησε μόνο αυτά! Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς ρούχα που δε θα ξαναφορέσεις αφού δεν σου κάνουν πια. Χάρισε τα στη μικρή σου ξαδέρφη ή στη φίλη σου, αρκεί να τα ξεφορτωθείς. Αν επικρατεί χάος εκεί μέσα δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις το προσωπικό σου στυλ όσο και αν προσπαθείς, γιατί απλά δε θα μπορείς να βρεις τα ρούχα που ψάχνεις.
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ξέρει ότι το μικρό μαύρο φόρεμα είναι αγορά-επένδυση  και το αποδεικνύει!
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ξέρει ότι το μικρό
μαύρο φόρεμα είναι αγορά-επένδυση
και το αποδεικνύει!
Τιπ: Ξεφορτώσου τα άχρηστα μια για πάντα και τοποθέτησε τα αγαπημένα σου κομμάτια μπροστά και στο κέντρο της ντουλάπας σου. Μην ξεχνάς ότι αν δε μπορείς να τα βρεις, δε θα μπορείς να τα φορέσεις!
Πειραματίσου: ακολούθησε την τακτική mix and match! Συνδύασε τα κομμάτια που ήδη έχεις στην γκαρνταρόμπα σου μεταξύ τους και δες πώς μπορείς να τα φορέσεις με νέους, διαφορετικούς τρόπους. Έτσι θα πετύχεις τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς με τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια και θα νιώσεις πως έχεις αγοράσει κάτι καινούργιο! Ενημερώσου γύρω από τη μόδα και βρες τι είναι in αυτή την εποχή.
Τιπ: Αν έχεις χρόνο τράβηξε με το κινητό σου φωτογραφίες διάφορων συνδυασμών, έτσι όποτε δεν ξέρεις τι να φορέσεις να παίρνεις ιδέες!
Ανταλλάξτε ρούχα και θα έχετε και οι  δυο την αίσθηση ότι αγοράσατε κάτι  καινούργιο!
Ανταλλάξτε ρούχα και θα έχετε και οι
δυο την αίσθηση ότι αγοράσατε κάτι
καινούργιο!
Σκέψου τι έχεις ανάγκη όχι τι θέλεις: αφού οργάνωσες τη ντουλάπα σου σωστά και έχεις κρατήσει μόνο τα αγαπημένα σου κομμάτια, σου μένει να οργανώσεις και τις αγορές σου. Οι μέρες που με θολό βλέμμα κατευθυνόσουν προς το αγαπημένο σου μαγαζί με σκοπό να το "σηκώσεις" έχουν περάσει ανεπίστρεπτη.
Βρες ποια κομμάτια σου λείπουν για να συμπληρώσεις ορισμένα σύνολα σου αντί να υποκύψεις στη γοητεία μιας ακόμη τσάντας που το πιο πιθανό είναι ότι θα μείνει στο βάθος της ντουλάπας σου μέχρι την επόμενη σεζόν.
Αγοράζοντας συνέχεια μπλούζες και μπλουζάκια που δε θα φορέσεις ποτέ, χάνεις την αίσθηση του καινούργιου και θυσιάζεις τις πραγματικές ανάγκες του στυλ σου στο βωμό των εφήμερων τάσεων.
Τιπ: ρώτησε τον εαυτό σου τουλάχιστον 3 φορές πριν πληρώσεις για ένα ακόμη μπλουζάκι αν το έχεις πραγματικά ανάγκη, κι αν η απάντηση δεν είναι και τις τρεις φορές ναι, δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη.
Και δεύτερο τιπ: αν δεν είσαι σίγουρη ότι πρέπει ν' αγοράσεις κάτι που είδες και σου τράβηξε την προσοχή, περίμενε τρεις-τέσσερις μέρες κι αν εξακολουθήσεις να το σκέφτεσαι, αγόρασέ το. Αν όμως το έχεις ξεχάσει μέχρι την επόμενη μέρα, τότε δεν αξίζει τον κόπο. Ισχύει ιδιαίτερα για τα πιο ακριβά κομμάτια.
Διαχρονικά κομμάτια: θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη χρόνια ολόκληρα ενώ εσύ διαχρονικά in fashion, θα τα φοράς με μεγάλη ευκολία από εποχή σε εποχή εμπλουτίζοντας τα με τρέντι εποχιακές πινελιές.
Πρόκειται φυσικά για τα κομμάτια-επένδυση που πρέπει να αποτελούν τη βάση της γκαρνταρόμπας σου, ενώ ανάλογα με τα εποχικά trend θα μπορείς να τα αναδεικνύεις κατάλληλα. Μην ξεχνάς ότι το να έχεις μια γκαρνταρόμπα που να αντέχει στο χρόνο και τις αλλαγές της μόδας με τα σωστά διαχρονικά κομμάτια είναι το σημαντικότερο πράγμα ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Τιπ: το μαύρο παντελόνι, το μικρό μαύρο φόρεμα, η καμπαρντίνα, το λευκό πουκάμισο, το τζιν είναι λίγα μόνο από τα κομμάτια-επένδυση που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου!
Και δεύτερο τιπ: επίλεξε να δώσεις το -χρηματικό- σου βάρος σε ένα καλό μαύρο παντελόνι παρά σε μια ακριβή μπλούζα, αφού είναι πιθανότερο να αλλάζεις μπλούζα ανάλογα με τη διάθεση σου, ενώ το παντελόνι συνδυάζεται με πολλά τοπ!
Τέλος εποχής: μπορεί οι πασαρέλες να παρουσιάζουν τις κολεξιόν τους ανά περιόδους Άνοιξη-Καλοκαίρι ή Φθινόπωρο-Χειμώνας, εσύ όμως ως έξυπνο κορίτσι δε χρειάζεται να διαχωρίζεις τα ρουχαλάκια σου! Επένδυσε σε κομμάτια που δεν έχουν εποχή και μπορείς να τα φοράς συνέχεια.
Τα μεταξωτά και τα βαμβακερά μπορείς να τα φοράς σχεδόν όλο το χρόνο ενώ τα κοντομάνικα μπλουζάκια σου μπορούν εκτός από το καλοκαίρι να φορεθούν άνετα το φθινόπωρο και το χειμώνα κάτω από το μπουφάν σου.
Τιπ: οι φούστες σου που με το κατάλληλο καλσόν και τις αγαπημένες σου μπότες, εντυπωσιάζουν εκ νέου!
Πες ναι στην ποιότητα: γιατί αυτή είναι που μετράει! "Ένα και καλό" σου έλεγε η μαμά σου αλλά δεν την άκουγες! Και όμως, αντί να πάρεις 5 μπλουζάκια που είναι in σήμερα καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα σου και να αγοράσεις ένα διαχρονικό κομμάτι, καλής ποιότητας που θα αντέξει στο χρόνο και θα τα αξίζει τα λεφτά του!
Ανακάλυψε τη μαγεία των αξεσουάρ: η αγαπημένη σου ζώνη, το υπέροχο κολιέ σου, ένα πολύχρωμο φουλάρι, τα υπερμεγέθη γυαλιά και η τσάντα-φετίχ σου έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τελείως το ντύσιμο σου!
Τιπ: επένδυσε στα σωστά αξεσουάρ και άλλαξε στυλ με τα ίδια ακριβώς ρούχα!
Αντάλλαξε το: με αυτό της κολλητής σου! Το παλιό σου παλτό θα είναι καινούργιο για τη φίλη σου και εσύ θα πάρεις επιτέλους για αντάλλαγμα το υπέροχο φόρεμα που πάντα ζήλευες όταν το φορούσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου